سفارش تبلیغ
صبا ویژن
چه نیکوست فروتنى توانگران برابر مستمندان براى به دست آوردن آنچه نزد خداست ، و نیکوتر از آن بزرگمنشى مستمندان به اعتماد بر خدا برابر اغنیاست . [نهج البلاغه]
پیک نور peyke noor
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» سخنی با راویان فتح

برادر و خواهر راوی فتح :

شما  که خواستی و خدا هم توفیق داد که
« راوی فتح » ، « خادم الشهدا » و « مبلغ ارزشها و فرهنگ شهادت » باشی ، بدان همچنان که پاداش این توفیق بس بزرگ است ، خاطرات آن نیز بزرگ و شکننده است . پس ضروری و بدیهی است که در راه انجام این رسالت خطیر اولاً تلاش پیگیر در یادگیری مبانی و روشها لازم است و ثانیاً توفیق الهی برکت دهنده این کوشش میباشد که ثمرات آنرا صد چندان می نماید .

در این زمینه تذکر چند نکته ضروری است :

1- باور سازی زیباترین نام برای این گونه اردوهاست چون انسانها وقتی در محیط قرار می گیرند ، دانش نظری ایشان به باور درونی و قلبی تبدیل می شود و به عبارتی معقولات به محسوسات تبدیل می شود و آنچه شنیده اند در این گونه محیطها می بینند و حس می کنند ، به شرط اینکه زمینه خوب آماده شود تا از این بهترین فرصت ، کاملترین استفاده شود .

2- مهمترین باورهایی که در اینگونه اردوها باید مورد توجه قرار گیرد ، باورهای ذیل است :

 الف – باور سازی نسبت به مبلغ ، مربی ، راوی   

این باور سازی ، نتیجه اش پذیرش است . مبلغ ، مربی و راوی چنانچه پذیرش نداشته باشد و مورد قبول مخاطبان نباشد ، قرین توفیق نخواهد شد. مخاطب باید باور کند اولا سواد مربی ، مبلغ و راوی را ثانیاً سوز و عشق نسبت به هدایت و تعلیم و تربیت مربی را . ثالثاً سلیقه و هنر مربی و مبلغ را . مخاطب چنانچه بپذیرد که راوی ، مبلغ و مربی به آنچه میخواهد بیاموزد ، آشناست و اطلاعات خوبی دارد و بدون اطلاع و از پیش خود سخن نمیگوید ، به
گفته های او اعتماد حاصل شده و اعتماد اولین گام در پذیرش پیام است .

از طرف دیگر چنانچه مخاطب بپذیرد که مبلغ ، راوی و مربی سوز هدایت دارد و عاشق کشاندن دیگران در مسیر سعادت است و اهل تبلیغ خود نیست بلکه از باب « حلت بفنائک » در مسیر خداوند حل شده به گونه ای که اگر به او نگاه شود، خدا دیده می شود همانند شکری که در آب حل شده و از خود نمودی جز شیرینی باقی نگذاشته است ، این مربی و راوی در دیدگاه مخاطب « اهل سوز» شناخته
می شود و از پذیرش بالایی برخوردار خواهد بود .

و باز اگر مخاطب بپذیرد که مربی ، مبلغ ، هنر و سلیقه دارد و با دانستن شیوه ها ، ابزار ، آداب ، عوامل و موانع تاثیر گذاری ، داشته های خود را در قالب های زیبا ارائه می کند ، ایمان بیشتر به مبلغ پیدا می کند.

سلیقه تبلیغی در سه مرحله خود را نشان می دهد:

1- گزینش مناسب کلمات ، عبارات ، مثالها

2- چینش زیبای آنها

3- پردازش خوب و مناسب هرکدام از بخشهای سخن

 روش این مرحله از باور سازی :

انس گرفتن ، محبت کردن ، نزدیک شدن ، غیر مستقیم کار تبلیغی انجام دادن ، معارفه
محبت آمیز ، پرهیز از افراط و تفریط و در یک کلام خوگرفتن با مخاطب می باشد که احساس خودی بودن به طرفین دست بدهد .

 ب – باور سازی نسبت به موقعیت:    

 هر تبلیغ و تربیتی در یک محیط و موقعیت خاصی صورت می پذیرد . تا مخاطب شناخت درستی از محیط و موقعیت پیدا نکند ، پیام تبلیغی و تربیتی را دریافت نخواهد کرد .

موقعیت های تبلیغی اعم از موقعیت های زمانی و یا مکانی هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارد . مناطق جنگی از آنجا که محل رزم ، رزم آوران اسلام ، شهادت بهترین فرزندان دین و مملکت بوده و از باب « شرف المکان المکین » ، ( شرف و عظمت هر مکانی به مظروف و چیزی است که در آن ظرف مکانی قرار گرفته است ) ، از عظمت بالایی برخوردار است و به تدبیری مرکز فرستنده پیامهای معنوی است . اگر گیرنده ها ، اولاً آماده و روشن باشند ، ثانیاً روی موج اصلی تنظیم شده و ثالثاً غبارروبی شده باشند ، بهترین ارتباط و پیام رسانی صورت می پذیرد . جبهه، دروازه بهشت ، سکوی پرواز ، حمام شستشوی گناهان، شروع تصمیم گیری های جدی برای آدم شدن ، محل انقلاب درونی و . . . می باشد .

 روش این مرحله از باور سازی :

نقل خاطره های تحول آفرین ، نقل روایات و آیاتی که زمینه ساز تحول درونی است از قبیل آیات خوف و رجاء ، بهشت و جهنم ، لطف و مرحمت خدا ، نقل برنامه های عبادی ، نظامی ، تفریحی و نقل زندگی پر از نشاط و معنویت رزمندگان و . . . در این زمینه مفید است .

ج – باور سازی نسبت به خود مخاطب :    

 یکی از مشکلات جدی جوانان ،خود ناشناسی و به تبع آن فرار از خود و از خود بیگانگی و یا
خود باختگی است . چون هیچ موقع نخواستند و دیگران هم ایشان را وادار نکردند که توجه به خود کنند ، جایگاه خود را از لحاظ خلقت و از لحاظ ویژگیهای مثبت و منفی بشناسند .

جبهه بهترین جایگاه برای تفکر در خود و جایگاه خویش است . ویژگیهای مثبت و منفی استعداد ها ، توانمندیها ، مشکلات ، شکستها ،
پیروزی ها ، نقاط عطف زندگی ، محدودیت ها ، امکانات ، تفاوتها ، و . . . را باید شناخت . به عبارتی تا صورت مسئله زندگی شناخته نشود و معلومات و مجهولات معادله مخصوص هر شخص یافت نشود ، حل معادله غیر ممکن است و چون معادلات زندگی افراد ، با یکدیگر متفاوت است تقلید خیلی کارساز نیست هر چند استفاده از تجربه دیگران ، فواید زیادی دارد .

روش این مرحله از باور سازی :

 وادار کردن افراد به خلوت کردن و تفکر و نوشتن در باره خود و آنچه که در مورد خود احساس می کنند، در باره اینکه که نگاهشان به خدا (هستی) ، دین ، خود ، مرگ ، دنیا و پدیده های دیگر چیست و دیگر اینکه از دیگران بخواهند که در باره آنها بنویسند و در باره خود به مباحثه بپردازند .

د- باور سازی نسبت به خدا :    

 بالاترین نیاز جوان ، داشتن یک تکیه گاه جامع و کامل است و بزرگترین مشکل هم اشتباه در مصداق این تکیه گاه است . لذا در ظاهر دیده می شود که جوانان علیرغم اینکه میدانند که خداوند قادر ، عالم ، رئوف ، مهربان ، ناظر ، خالق و . . است  ولی چون باور ندارند و لمس نمی کنند به جای تکیه کردن به این  منبع لایزال ، به منبع های دیگری که در توانایی قابل مقایسه با خداوند نیستند تکیه
می کنند و چون از آنها ناتوانی می بینند ، به ناامیدی، یأس ، پوچی ، بی خیالی و . . . روی می آورند .

اگر توانمندیهای خداوند مبنی بر قدرت خداوند (ان الله علی کل شیئ قدیر  « 1» ) علم خداوند (یعلم خائنه الاعین ما تخفی الصدور «2» ) ، حضور خداوند ( الا انه کل شیئ محیط «3» ) ، رازق بودن خداوند ( ما من داب فی الارض الا علی الله
رزقها «4» ) ، و . . . بصورت ملموس و محسوس برای مخاطب بیان شود که او حس کند تکیه گاه قادر ، رازق ، مهربان دارد که هنوز توانمندیهای او شناخته نشده است . یقیناً تنها او را تکیه گاه خود قرار
می دهد که این « اصل توکل » است ، تنها با او معامله می کند که این « اصل اخلاص» است و تنها دنبال اوامر و نواهی او را می گیرد که این « اصل بندگی » است .

روش این مرحله از باور سازی :

 بیان قصص انبیاء در رابطه با صفات الهی مثل قصه حضرت سلیمان (ع) که در مود رازقیت خداوند مطرح شده است ، یا قصه ابراهیم (ع) که در رابطه با قدرت خداوند در زنده کردن موجودات وارد شده است یا قصه حفاظت از پیامبر اکرم (ص) بوسیله تار عنکبوت که در غار ثور و در مسئله هجرت از مکه به مدینه اتفاق افتاد ، یا قصه حضرت ابراهیم (ع) و آتش نمرود و یا قصه حضرت موسی (ع) و شکافته شدن آب و یا قضایایی که در جبهه ها در دوران دفاع مقدس اتفاق افتاد که به وضوح قدرت خداوند ، لطف و مرحمت خداوند حس شد .

 ه – باور سازی نسبت به دین و اهل بیت (ع)    

 آنچه در مورد پدیده دین و پیروی از اهل بیت(ع) مطرح است اینکه اگر جوانان دین را پدیده محدودیت آفرین و محدودیت زا ، ببینند ، به طبع اولیه از آن فرار خواهند کرد ولی چنانچه آن را پدیده مصونیت آفرین و حفظ کننده بیابند ، نه تنها از آن فرار نخواهند کرد بلکه سعی در استفاده از آن دارند . دین و سیره اهل بیت (ع) همانند نقشه مهندسی است که چنانچه سازنده خانه به اهمیت جان خود واقف باشد به دنبال کسب نقشه و ساختن بر اساس نقشه می رود . همچنین است اگر نقش پیروی از قرآن و عترت در ساختن دنیا و آخرت و سعادت دنیوی و اخروی به صورت ملموس و محسوس بیان شود و معلوم شود که قرآن و عترت ، حلال مشکل است نه مشکل ساز ، مصونیت زاست نه محدودیت زا ، راه گشاست نه مسدود کننده ، گرایش به آن بیشتر خواهد شد .

انسانها برای آوردن نور به منازل خود ، هزینه میدهند، وقت می گذارند ، تلاش می کنند تا خانه خود را نورانی کنند . اگر نور بودن قرآن و عترت ، خوب فهمانده شود برای آوردن آنها به خانه دل و گل، سطح هزینه و زمان خیلی راحت خواهد بود .

روش این مرحله از باور سازی :

 بیان پویایی دین یعنی قابلیت تطابق دین و سیره اهل بیت (ع) بر شرایط مختلف بهترین روش برای این باورسازی است . دینی که می خواهد تا قیامت بماند باید این توانایی را داشته باشد .

و - باور سازی نسبت به دشمن(شیاطین درونی و بیرونی ) :   

 از جمله رموز موفقیت ، شناخت موانع و آفات و شناسایی راه دفع آنهاست . انسان در مسیر تعالی خود، با موانع درونی و بیرونی زیادی که گاهی نه تنها در مشکل مانع ظاهر  نمی شود بلکه در قالب یاور و معین جلوه می کنند ، مواجه می باشد .

دشمن شناسی درونی و بیرونی و اینکه بدانیم دشمن ( شیطان ) چه شگردها و  تاکتیکهایی را به کار می گیرد تا مانع پیشرفت ما شود از عوامل مهم موفقیت است ، در این مورد مهم شناخت شیطانهای دوست نما ( منافقین) می باشد .

روش این مرحله از باور سازی :

 ذکر نمونه انسانهایی که با وجود داشتن
سابقه های خوب ، عاقبت به شر شده اند و فکر
می کردند که با وجود اسلام ، ایمان ، امتیازات مختلف، شیطان به آنها کاری ندارد ولی متاسفانه در دام شیطان افتادند و ذکر این نکته که سیاست شیطان، سیاست گام به گام و تدریجی است و آنقدر آرام و با حوصله کار می کند و تا ایمان افراد را نگیرد ، دست بردار نخواهد بود .

ز - باور سازی نسبت به برنامه ریزی :    

 هر سعادت و موفقیتی بر اساس اهداف ، برنامه ریزی منظم ، تلاش و پیگیری قابل تحقق است. فهم این مهم نیاز به باور دارد ، انسان نمیتواند رها باشد ولی هوس رسیدن به قله های رفیع سعادت را نیز داشته باشد اگر رسیدن به یک مدیریت در مباحث علمی و یا رسیدن به یک موفقیت مثل پا گذاشتن به سیارات ، نیازمند یک برنامه ریزی دقیق می باشد ، بدیهی است رسیدن به قله رفیع انسانیت و آدمیت به مراتب بیشتر نیاز به داشتن یک برنامه است .

برنامه ریزی یعنی هدفمند زندگی کردن ، داشتن اولویت بندی در امور ، شناخت نیازها ، امکانات و آسیب ها ، فهم مراحل رسیدن به کمال و موفقیت
و این معنای آیات « لا یکلف الله نفسا الا ما اتاها «5»» ، « لا یکلف الله نفسا الا ما وسعها «6»» میباشد.

مخاطب اگر بداند که او هم میتواند با جهت گیری در مسیر انبیاء ، اولیاء صلحاء و شهداء ، با توجه به توان خود حرکت کند ، یقیناً علیرغم تفاوت در امکانات ، همنشین این گروهها خواهد شد و از لاک نا امیدی بیرون می آید .

لازمه مهم این امر ، داشتن برنامه ریزی درسی ، عبادی ، تفریحی و ورزشی ، مطالعاتی در کنار امور شخصی خود می باشد . با داشتن برنامه ریزی ، زندگی انسان نه تنها منظم می شود بلکه تبدیل به الگو خواهد شد همچنان که زندگی امام(ره) و شهدا اینگونه شده است . از مشکلات بزرگ جوانان غصه خوردن است که برنامه ریزی میتواند مانع غصه خوردن باشد چون با برنامه ریزی میزان کمتری از فرصتها از دست می رود .

 



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حاج یزدانبخش ورپشتی ( یکشنبه 86/10/16 :: ساعت 1:24 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

هفته دفاع مقدس مبارک باد
معراج عاشقانه
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 58
>> بازدید دیروز: 19
>> مجموع بازدیدها: 49178
» درباره من

پیک نور     peyke noor
حاج یزدانبخش ورپشتی
خادم زائران امام حسین (ع) و عاشق اهلبیت

» پیوندهای روزانه

سامانه جامع کارگزاران حج [5]
ماسون تیوب
کنگره سرداران شهید استان همدان [5]
پرسمان [60]
دریافت رایگان کتب فارسی [34]
[آرشیو(5)]

» فهرست موضوعی یادداشت ها
آزادی . حاج یزدانبخش . حسنی محتسم . کنگره سرداران . همدان . ورپشتی .
» آرشیو مطالب
زمستان 1386
پاییز 1386
تابستان 1386
بهار 1386
زمستان 1385

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان
خدمات کامپیوتر قائم
پیک نور
رجا نیوز
پیک نور
عاشق شهادت
صبح صادق
مقام عظمای ولایت
ریاست محترم جمهور
استاد حسن رحیم پور ازغدی
امام خمینی (ره)
دیوان اشعار امام خمینی (ره)
آیت الله مصباح یزدی
استاد محسن قرائتی
وصیت نامه شهداء روستای قمیشلو
بصیرت
مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوری
پاسخگوئی به مسائل دینی
پیک نور 1
یا شمس الشموس ادرکنی
پایگاه دریافت رایگان کتب فارسی
تفحص سیره شهدا
ستاره ای بر تارک استان اصفهان
شرکت خدمات زیارتی سفیران هدایت
ستاد بازسازی عتبات عالیات

» صفحات اختصاصی

» لوگوی لینک دوستان


شمیم ولایت

» طراح قالب